
Съставки:
- Яйца
- Наденица
- Лук
- Червен пипер
- Тиквички
- Половин връзка магданоз
- Масло
- Сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Запържете лука и наденицата в тиган. Нарежете съставките. Яйцата се поставят в купа, разбиват се със сол и черен пипер. Добавете зеленчуци, разбъркайте и изсипете в тигана.
Съставките се пържат непрекъснато, докато бъркате яйцата.
Съставки | Свойства |
---|---|
Яйце | То е източник на здравословни протеини, както и на витамини А, D, Е, К, В2 и В12 и минерали като магнезий, желязо, калций, калий и фосфор. |
Лук | Този зеленчук съдържа сяра, желязо, фосфор, магнезий, цинк, силиций, калций, манган, както и витамини А, В, С и Е. Проявява бактерицидни свойства и подобрява имунитета, има положителен ефект върху храносмилателната система - предотвратява запек, предотвратява образуването на кръвни съсиреци, понижава кръвното налягане и холестерола. |
Червен пипер | Той съдържа растителни вещества, богати предимно на витамини С, А и Е и бета-каротин, както и на калий и калций. Консумацията на черен пипер намалява кръвното налягане, има положителен ефект върху кръвоносната система, храносмилателната система, има противовъзпалителни, антибактериални свойства и поддържа имунната система. |
Тиквички | Те са източник на магнезий, желязо, калий, витамини А, С, К, В1, РР и бета-каротин. Тиквичките имат обезкисляващи свойства и регулират храносмилането. |
Магданоз | Съставът му включва предимно желязо, витамин С, витамин Е, бета - каротин, фолиева киселина, калций, калий, магнезий. |