С помощта на продуктите - можете да създадете картина и след това да я предложите на детето - тази форма ще предизвика любопиство и интерес за консумация.

  • Морков - коса
  • Месо от пуйка/пиле - уши, уста
  • Чери домати - очи
  • Сирене - нос
  • Целина - мустаци
  • Черен пипер – уста
Съставки Свойства
Морков Съдържа витамини, минерали и антиоксиданти. Той влияе върху зрението, укрепва имунитета и има противоракови свойства, понижава холестерола и предотвратява атеросклерозата. Морковите са полезни при храносмилателни проблеми при деца.
Пилешко месо Съдържа ценни протеини, желязо, витамини от група В, витамин Е, минерали: цинк, калций, магнезий, мед. Благодарение на тези съставки те влияят върху правилното развитие и растеж на тялото, правилното функциониране на нервната система и правилната трансформация на хранителните вещества
Домати Те са с ниско съдържание на калории и съдържат много ценни съставки: ликопен, витамини С, Е, К, витамини от група В, фолиева киселина, биотин, магнезий, калий, мед. Благодарение на всички тези съставки консумацията на домати укрепва имунитета, понижава кръвното налягане, поддържа кръвоносната система и подобрява състоянието на кожата и косата.
Сирене То съдържа протеин с висока стойност и е източник на лесно усвоим калций - благодарение на което влияе върху състоянието на костите и предпазва от остеопороза.
Целина Съдържа много малко калории, главно витамин Е и витамини от група В; участва в процеса на изгаряне на мазнини, премахва токсичните съединения от тялото, стимулира храносмилането, предотвратява запека, има благоприятен ефект върху кожата, т.е.
Червен пипер Растителни, богати предимно на витамини С, А и Е и бета-каротин, както и на калий и калций. Консумацията на черен пипер намалява кръвното налягане, има положителен ефект върху кръвоносната система, храносмилателната система, има противовъзпалителни, антибактериални и поддържа имунната система.